Syslíkův nakládaný Hermelín s bylinkami
Ingredience :
hermelín
bobkový list
sušený tymián
sušený rozmarýn
stroužky česneku (ideálně český)
*drcené Chilli nebo Kayenský pepř (pekelná varianta)
Olej na zalití (slunečnicový, po přefiltrování se dá použít i 2x)
Postup přípravy :
Hermelín rozkrojíme tak, aby vznikla dvě kolečka,
do kterých vetřeme rozmačkaný česnek, poprášíme *(chilli),
drceným rozmarýnem a tymiánem tak, aby barva sýra minimálně prosvítala.
Kolečka spojíme.
Bobkové listy vkládáme mezi spojené hermelíny.
Poslední vrstvu zalijeme olejem tak, aby byl hermelín ponořen a sklenici zavřeme.
Necháme proležet 3-7 dní v přiměřené teplotě 14-18 °C.
Čím déle vydržíme, tím lépe.
Kdo ochutnal, nelitoval.
|